Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για το οποίο αναστενάζουμε και χαλιόμαστε κάθε μέρα. Όταν μας λείπει κάποιος είναι γιατί αισθανθήκαμε κάποτε μέσα από τα μάτια του ένα κομμάτι δικό μας πολύ μακρινό. Δεν θα καλύψουμε το κομμάτι αυτό ξανά από την παρουσία του άλλου, μόνοι μας πρέπει να βρούμε ότι αισθανθήκαμε και να το αναδύσουμε ώστε να γίνει κτήμα μας. Όταν υποφέρουμε που δεν έχουμε κάποιον, στην ουσία συμβαίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο αφορά τον εγωισμό μας που θίγεται και δεν ξέρουμε πως να το καλύψουμε. Αν και κάποιες φορές γίνεται αυτόματη κάλυψη από άλλη παρουσία. Και δεύτερον και πολύ συνηθισμένο, μας αρέσει ο πόνος. Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με ένα αληθινό μέρος του εαυτού μας και μας αρέσει αυτή η κατάσταση. Αντί να ψάχνουμε ποίοι είμαστε, νιώθουμε τι υπάρχει μέσα μας εξαιτίας άλλων. Ας έρθουμε τώρα σ' αυτό που λέμε απωθημένο. Δεν υπάρχει πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό που ονομάζεται απωθημένο. Όσο για τους έρωτες του μήνα ή του χρόνου να σας ενημερώσω πως πρώτον έρωτες τον χρόνο είναι πολλοί.
        Και τέλος ας πούμε κάτι και για τα αληθινά συναισθήματα, αυτά που σε κάνουν να νιώθεις πιο αγνός από ποτέ. Που πάθος, τρυφερότητα, έξαψη, ρομαντισμός διαδέχεται το ένα το άλλο. Σαν ένα δοχείο που όλο αδειάζει και όλο γεμάτο είναι. Αυτός ο έρωτας λοιπόν, σε μαθαίνει. Αν ποτέ φύγει, δεν μετανιώνεις ούτε στιγμή που τον έζησες και ακόμη και αν ο έρωτας σου βρεθεί σ' άλλη αγκαλιά εύχεσαι μέσα από την καρδιά σου να είναι καλά. Ναι αυτό μόνο μπορείς να νιώσεις, προστασία, αγάπη, τρυφερότητα. Αισθήματα καθαρά μη εγωιστικά. Και όχι μόνο τα νιώθεις αλλά παίρνεις δύναμη από αυτό τον έρωτα για να ερωτευτείς τη ζωή, τα πουλιά, τα δέντρα τους ανθρώπους. Ο αληθινός έρωτας λοιπόν σε σπρώχνει ένα βήμα παραπέρα, δε σε μαθαίνει μόνο σε εξελίσσει.
Μην χαλιέσαι λοιπόν, θες να συναναστραφείς με κόσμο, θες να γεμίσεις τα κενά σου, θες απλά να ξεσπάσεις τα ένστικτα σου, δε θες να ερωτευτείς. Ο έρωτας σε μεταμορφώνει σε κάνει από κάμπια πεταλούδα, αλλάζει συθέμελα αυτό που είσαι και αν δεν είναι ένας ή δύο τότε δεν είναι κανένας. Μην μου μιλάτε λοιπόν για τον έρωτά σας, απλά προσπαθήστε να γίνετε άξιοι να τον ζήσετε.

~Φαίη Σουρή~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου